Wespen

In de zomer en in warme herfstmaanden komen wespen veel voor bij woningen, terrassen van restaurants, cafetaria s en vers winkels. De wespen komen af op de zoete geur van levensmiddelen. Een ding is duidelijk: wespenbestrijding is nodig zodat u geen overlast heeft.

Zodra het gaat vriezen, sterft het wespenvolk. Alleen de jonge koninginnen blijven leven. Zij overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar bouwt de koningin een nieuw nest. Wespen maken hun nesten bij voorkeur op beschutte plaatsen. Denk hierbij aan zolders, muurholten, spouwmuren, in holle bomen en in naden en kieren. Is er een zachte winter? Dan overleven veel meer wespen de winter en is er kans op een wespenplaag.

Wespen in de directe omgeving van mensen en dieren veroorzaken overlast. Vrouwtjeswespen kunnen meerdere keren achter elkaar steken. Dit doen zij vooral wanneer men te dichtbij het nest komt. Een wespensteek is zeer pijnlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn. De bestrijding van wespen is daarom een taak voor de deskundige. Wanneer u een wespennest vindt, schakel dan direct een deskundige wespenbestrijder in. Het is niet verstandig om de uitgang(en) van het nest af te sluiten. Wespen maken dan namelijk een andere uitgang. Het kan gebeuren dat de nieuwe uitgang dan in het gebouw uitkomt. De meest effectieve methode om wespen te bestrijden is contact opnemen met een professional. Heeft u last van wespen? De specialisten van Broekhuis bestrijding de wespen graag voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventie-advies.

100% WESPENWEG GARANTIE

· 1 prijs, geen bijkomende kosten
· Wespennest niet weg, komen wij gratis terug
· gediplomeerde medewerker, ervaren specialist
· ruim 15 jaar ervaring