Met graszoden snel een mooi gazon of speelveld!
Veel tuinbezitters en hoveniers geven tegenwoordig hun voorkeur aan graszoden. Het wachten tot een ingezaaid gazon is dichtgegroeid en daarmee gebruiksklaar is, duurt veel mensen veel te lang. Graszoden zijn na enkele weken vastgegroeid geen last van vogels die graszaad op pikken, geen onkruiden. Na 1 dag is uw gazon of speelveld klaar.

Wanneer kunt u graszoden leggen?


Graszoden kunt u het hele jaar door leggen, mits de ondergrond niet bevroren is. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kunt u ook in deze maanden graszoden aanleggen. Wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, zullen de graszoden niet afsterven. Zodra het weer warmer wordt, zullen de graszoden verder wortelen.

Behandeling van de grasrollen


Graszoden bestaan uit levend materiaal en vraagt daarom een goede verzorging. in opgerolde toestand blijven de rollen ongeveer 24 uur in goede conditie, (bij kouder weer kunnen de graszoden iets langer opgerold goed blijven) maar opgerold gazon mag niet in de zon worden gelegd. Dit voorkomt uitdroging. Mocht het direct leggen van de graszoden niet mogelijk zijn, dan is uitrollen en met water besproeien noodzakelijk.
Voor een optimaal resultaat dient u de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, welke voldoende vocht en voedingsstoffen bevat.


graszoden1graszoden2